Logo Collage Almere
fb link

6-BERGENROUTE

28 mei 2017 trekken we erop uit voor de 6-Bergenroute in Huizen. Een zeer gevarieerde wandeling van 17 km, dwars door het oude centrum van Huizen, maar toch grotendeels onverhard. Smalle paadjes en brede bospaden wisselen elkaar af. De wandeling is in 1999 ontwikkeld door Paula Versnick en Gerard van Wierst, en geniet nog veel belangstelling. Je komt door bossen, heide, over een zandverstuiving, langs uitzicht op het Gooimeer en natuurlijk over de 6 bergen, die samen 131 meter hoog zijn. Ieder voor zich variëren de Woensberg, Tafelberg, Trapjesberg, Sijsjesberg, Eukenberg en Aalberg van 9 tot 35 meter.

Wanneer

Zondag 28 mei 2017. We vertrekken om 10.00 uur voor deze groepswandeling van 17 km. Het wandeltempo ligt rond de 5 km/uur.

Waar

De startlocatie is in het centrum van Huizen. Na aanmelding ontvangt u meer detail informatie

Kosten

De kosten zijn € 5,00 per persoon, dit is inclusief € 0,87 btw. U krijgt van ons een kop koffie of thee bij de start. Consumpties tijdens de rustpauzes zijn voor eigen kosten.
Meldt u zich tegelijkertijd aan voor de 6-Bergenroute, de Posbank en de Utrechtse Heuvelrug betaalt u slechts € 12,-.

Aanmelden

U moet zich voor deze wandeling aanmelden. Dit kan via de link in de kolom hiernaast. Na aanmelding ontvangt u een mail met informatie over de exacte startlocatie.

De route

We vertrekken vanuit in het centrum van Huizen en wandelen via het Oude Dorp richting Blaricum. Vanaf de Woensberg wandelen we de Tafelbergheide en de iets zuidelijker gelegen Blaricummerheide op. Schitterend heidegebied, dat begraast wordt door Drenthse Heideschapen en waar men opvallend veel leemkuilen aantreft. Verder Noordelijk kruisen we een klein stuk stuifzand op de Limitische Heide. In dit gebied zijn jaren geleden zandhagedissen aangetroffen. Vanaf de Eukenberg een 14.3 meter hoge heuvel hebben we een mooi uitzicht over het Gooimeer. De overgang naar dit meer kenmerkt zich door een abrupt verval in het maaiveld: de klifkust. Uiteindelijk wandelen we via de Wolfskamer Huizen weer in, langs de uit 1854 daterende haven en over de voormalige dijk die Huizen tegen de Zuiderzee moest beschermen.

Facebook

Op onze Facebook-pagina kunt u korte verslagen en foto's bekijken van onze wandelingen. Uiteraard zijn hier straks ook de verslagen van ieder Hoogtepunt buiten Almere.
Als u ons 'liked' blijft u bovendien op de hoogte van al onze wandelactiviteiten.

Honden

Het is helaas niet toegestaan om uw hond mee te nemen tijdens deze wandeling.

Algemene Voorwaarden

Op deze wandelingen zijn de Algemene Voorwaarden van Wandelen in Almere van 1 januari 2017 van toepassing.6 Bergenroute

6 Bergenroute

6 Bergenroute

6 Bergenroute

6 Bergenroute

6 Bergenroute