Logo Collage Almere
fb link

POSBANK

27 augustus 2017 staat een pittige wandeling over Het Herikhuizerveld, in de volksmond bekend als de Posbank, op het programma. Het Herikhuizerveld is een heuvelachtig heideveld dat een groot deel beslaat van het Nationaal Park Veluwezoom in de gemeente Rheden. In het natuurgebied bevindt zich een schaapskooi voor de Rhedense schaapskudde en het wordt verder begraasd door IJslandse pony's en Schotse hooglanders.
De Heidevelden staan in augustus in volle bloei en bieden daardoor een schitterend uitzicht over de paarse dalen. Vanaf de toppen van enkele heuvels kan men zelfs van vergezichten tot in Duitsland genieten.

Wanneer

Zondag 27 augustus 2017. We vertrekken om 10.00 uur voor deze groepswandeling van 17 km. Het wandeltempo ligt rond de 5 km/uur.

Waar

De startlocatie is bij Paviljoen De Posbank in Rheden. Na aanmelding ontvangt u meer detail informatie

Kosten

De kosten zijn 5,00 per persoon, dit is inclusief 0,87 btw. U krijgt van ons een kop koffie of thee bij de start. Consumpties tijdens de rustpauzes zijn voor eigen kosten.
Meldt u zich tegelijkertijd aan voor de 6-Bergenroute, de Posbank en de Utrechtse Heuvelrug betaalt u slechts 12,-.

Aanmelden

U moet zich voor deze wandeling aanmelden. Dit kan via de link in de kolom hiernaast. Na aanmelding ontvangt u een mail met informatie over de exacte startlocatie.

De route

We vertrekken vanuit Paviljoen De Posbank en maken een uitdagende zwerftocht over het Herikhuizerveld in nationaal park De Veluwe Zoom. Over de randen van de stuwwallen, ontstaan in het Saalien zo'n 150.000 jaar geleden, maar daarbij schuwen we de steile afdalingen het dal in en de klimpartijen weer naar de top van de heuvels niet.

Facebook

Op onze Facebook-pagina kunt u korte verslagen en foto's bekijken van onze wandelingen. Uiteraard zijn hier straks ook de verslagen van ieder Hoogtepunt buiten Almere te zien.
Als u ons 'liked' blijft u bovendien op de hoogte van al onze wandelactiviteiten.

Honden

Het is helaas niet toegestaan om uw hond mee te nemen tijdens deze wandeling.

Algemene Voorwaarden

Op deze wandelingen zijn de Algemene Voorwaarden van Wandelen in Almere van 1 januari 2017 van toepassing.Posbank

Posbank

Posbank

Posbank

Posbank