Logo Collage Almere
fb link

WADLOPEN

Op zaterdag 16 september 2017 gaan we onder begeleiding van een professionele gids een wandeling maken over het Wad. Zo'n 5 km uit de kust van Friesland ligt tussen Ameland en Schiermonnikoog een zandplaat, die als trouwlocatie van de gemeente Dongeradeel dient. De Engelsmanplaat. Rond 1500 was de Engelsmanplaat nog veel groter, maar door erosie is hij intussen afgenomen tot minder dan één vierkante kilometer en zou over honderd jaar wel eens verdwenen kunnen zijn. Tijd dus om er een kijkje te gaan nemen.
De 12 km lange wandeling duurt, inclusief een rustpauze op de plaat, ongeveer 4 uur. Op de heenweg staat het wad nog ondiep onder water. De vaargeul kan een meter diep zijn. De bodem is over het geheel genomen vrij goed begaanbaar. Alleen aan het begin en aan het einde van de tocht gaan we even stevig door het slik. De minimale leeftijd voor deze tocht is 14 jaar.

Wanneer

Zaterdag 16 september 2017. We vertrekken om 11.00 uur precies.

Waar

De startlocatie is in Wierum, Friesland. Na aanmelding ontvangt u meer detail informatie

Kosten

De kosten zijn € 17,50 per persoon, dit is inclusief € 3,04 btw.

Aanmelden

U moet zich voor deze wandeling aanmelden. Dit kan via de link in de kolom hiernaast. Na aanmelding ontvangt u een mail met verder informatie, zoals kledingvoorschriften en de exacte startlocatie.

De route

Facebook

Op onze Facebook-pagina kunt u korte verslagen en foto's bekijken van onze wandelingen. Uiteraard zijn hier straks ook de verslagen van ieder Hoogtepunt buiten Almere te zien.
Als u ons 'liked' blijft u bovendien op de hoogte van al onze wandelactiviteiten.

Honden

Het is helaas niet toegestaan om uw hond mee te nemen tijdens deze wandeling.

Algemene Voorwaarden

Op deze wandelingen zijn de Algemene Voorwaarden van Wandelen in Almere van 1 januari 2017 van toepassing.


Wadlopen

Wadlopen

Wadlopen

Wadlopen

Wadlopen